Galleria Katariina

Hanne Juga – maalauksia|målningar|Paintings
30.3.-17.4.2016

Kutsun teidät jakamaan maisemaani Galleria Katariinaan.

Maiseman näkemiseen liittyy aina jokin muu aistimus tai kokemus, joko muistissa oleva tai ympäristön aiheuttama.

Maisemamaalaukseen taas kuuluu valinta. Valitsen maalauksiini minua kiinnostavat tai liikuttavat havainnot maisemassa.  Ehkä vieläkin merkityksellisempää on se mitä jätän maalaamatta. Tyhjä tila.  Mitä maisemassa on ollut tai mitä siellä voisi olla?

Olen hämilläni. Maalauksieni perusta, taivas, meri, kivet ja luodot ovat edelleen olemassa. Silti jotain on muuttumassa. Kun varjot pitenevät, on aika tiivistää ilmaisua. Maalauksissani olen pohtinut vähäisten eleiden merkitystä, materiasta syntyneen kuvan aineettomuutta. Säveltäjä Anton Webernillä niukkuus johti elemusiikkiin, jossa pienestä kasvaa suurta. Omastani en tiedä, matka on vielä kesken.

SONY DSC

Hanne Juga (s. 1961) on ihminen, jonka elämän päämäärä on maalaus/maalaaminen. Helsingissä asuva Juga on työskennellyt lavastemaalarina ja ohessa laajentanut toimintansa kuvataiteeseen. Hän on suorittanut kuvataiteen amk-tutkinnon Lahden Taideinstituutissa. Juga on Helsingin Taiteilijaseuran ja Taidemaalariliiton jäsen.

• Galleriakeskiviikko 6.4. klo 17–20. Hanne Juga ja Riikka Laitinen paikalla.
  • Taiteilijatapaaminen sunnuntaina 10.4. klo 14–16 (huom. päivä). Hanne Juga ja Riikka Laitinen paikalla kertomassa näyttelyistään.
Hufvudstadsbladet 2.4.2016

• Galleria Katariinan Studiossa 30.3.–17.4.2016 Riikka Laitinen – Jää – jää, grafiikkaa | grafik | Graphics