Galleria Rantakasarmi

Jatkuvuus – La Continuità, Grassinan ateljeetalo 50-vuotta
9.8.-2.9.2018

Grassinan kylässä Toscanassa sijaitseva ateljeetalo Casa Finlandese täyttää viisikymmentä vuotta. Ateljeetalon merkkivuotta juhlistaa näyttely Jatkuvuus – La Continuità. Rakennuksen löysi taidemaalari Jaakko Sievänen. Se avattiin suomalaisten kuvataiteilijoiden yhteiseen työskentelykäyttöön vuonna 1968. Ateljeetalo on viidenkymmenen vuoden ajan antanut taiteilijoille rauhan työskentelyyn, tutkimukseen ja täydennyskoulutukseen sekä mahdollisuuden tutustua italialaisen taidemaailman tarjontaan. Sillä on ollut merkittävä rooli suomalaisten kuvataiteilijoiden Italia -yhteyksissä.

Ateljeetalossa on työskennellyt lähemmäs tuhat taiteilijaa. Nykyisin rakennuksen omistaa Suomen Taiteilijaseuran Ateljeesäätiö. Se on yksi harvoja suomalaisomistuksessa olevia kulttuurirakennuksia Italiassa.

Näyttelyn taiteilijat:
Martti Aiha, Antti Arkoma, Riccardo Biondi, Gianni Caverni, Georg Grotenfelt, Markku Hakuri, Minna Herrala, Erkki Hirvelä, Markku Hirvelä, Petri Kaverma, Matti Koskela, Irma Laukkanen, Maija Lavonen, Anne Lehtelä, Mauno Mecklin, Donatella Mei, Erkki Mykrä, Marjatta Nuoreva, Veikko Nuutinen, Antti Ojala, Marius Olsen, Pauno Pohjolainen, Hannele Rantala, Alexander Reichstein, Mimmo Roselli, Magnus Scharmanoff, Franco Scuderi, Jaakko Sievänen, Johanna Väisänen

Näyttely-yhteistyö:
Suomen Taiteilijaseuran Ateljeesäätiö
Helsingin Taiteilijaseura
Suomenlinna
Istituto Italiano di Cultura Helsinki
Niinivirta European Cargo

Lisätietoja:
Suomen Taiteilijaseuran Ateljeesäätiö, puh. (09) 72680471, info(at)ateljeesaatio.fi