Galleria Katariina

Elisa Matikainen – Ujoudesta • piirroksia ja taiteilijakirja/ teckningar och konstnärsbok/ Drawings & Artist’s Book,
8.8.-26.8.2012

vetäytyminen

olemattomuus

kätkeminen

ahdistus mielen kipu

levottomuus

häpeä               tyhjyys

horjuminen

koti-ikävä

toivo

suru

Kuvan tekeminen voi kaiken ihmettelyn ja innostuksen rinnalla olla sysäys ja löytöretki sanojen äärelle. Kielitaidoton etsii niitä, käsitteitä, kokonaisia lauseita. Hän haluaa nähdä, ymmärtää ja oppia puhumaan.

Näyttelyn sydämenä on taiteilijakirja. Sanoin ja piirretyin mustavalkoisin kuvin se tutkiskelee yhdessä muiden teosten kanssa suojattomuuden tunnetta ja hylätyksi tulemisen pelkoa, ujoudeksi rakentunutta mielen vankilaa. Häpeä hallitsee olemassaolon kokemusta. Piilossa oleva haluaa tulla nähdyksi ja hyväksytyksi, rakastetuksi, vapaaksi.

Samassa ihmisessä on mahdollisuus moniin eri persoonallisuuksiin.

• Elisa Matikainen (s. 1978 Tampere) on valmistunut Taidekoulu Maasta ja Taideteollisen korkeakoulun (nykyinen Aalto-yliopisto) kuvataiteen maisteriohjelmasta. Hän on pitänyt useita yksityisnäyttelyitä ja osallistunut ryhmä- ja yhteisnäyttelyihin. Matikainen on Vantaan taiteilijaseuran jäsen ja Taidemaalariliiton kokelasjäsen.

• Kiitos Saaren kartano, Juminkeko, Vantaan kaupunki, ystävät, hyvät kirjat, linnut.

Näyttelyn kuvagalleriaan tästä linkistä.

• Taiteiden yönä 23.8. ohjelmaa klo 17–21:

– mahdollisuus tehdä hiilipiirroksia Elisa Matikaisen johdolla

– Emmi Martin kertoo taiteilijakirjoista

• Taiteilijatapaaminen sunnuntaina 26.8. klo 14–16, Elisa Matikainen paikalla.

Lisätietoja ja kuvia | Tilläggsinformation och bilder | More information and pictures:

Hannele Nyman

galleristi, näyttelysihteeri | gallerist | Gallery Manager