Galleria Katariina

Elisa Marin – Red Rabbits, maalauksia | målningar | Paintings
24.10.-11.11.2018

Maalauksien maailma rakentuu figuurien ympärille, itseään samaan aikaan kooten ja kadoten näkyvistä. Subjektin suhde ympäristöönsä heijastelee henkilökohtaista kasvua ja pyrkimystä toteuttaa sekä luonnetta että mielitekoja levottoman todellisuuden voimapiirissä. Puutteellisuuden ja tyytymättömyyden kohtaamista sekä arkielämän eskapismia, jota ihminen helposti tuntee joutuessaan maailman vaatimusten ja odotusten kohteeksi.

Maalatessa Marinia viehättää materiaalin kerroksellisuus ja eri tekniikoiden mahdollistama työn kokemuksellisuuden tunne. Impasto eli paksulla värillä reliefimäisesti maalaaminen, lasuurit ja hiilipiirros vuorottelevat kankaalla. Abstraktista nousee esille maisemia ja näkymiä unista ja tarinoista.

• Elisa Marin (s.1985) on valmistunut Lahden Taideinstituutista 2016 ja opiskellut myös mm. Vapaassa taidekoulussa ja National College of Art and Designissa Dublinissa. Red Rabbits on Marinin toinen yksityisnäyttely ja ensimmäinen Helsingissä. Hän on Taidemaalariliiton kokelasjäsen sekä Lahden Taiteilijaseuran ja lahtelaisen taiteilijayhteisö Painthousen jäsen.
  • Näyttelyä ovat tukeneet Suomen Kulttuurirahasto ja Kauno ry
  • Galleria Katariinan Studiossa 24.10.–11.11.2018 Hanna Järvenpää Dancing – installaatio | Installation
  • Galleriakeskiviikko 7.11. klo 17–19
  • Elisa Marinin ja Hanna Järvenpään taiteilijatapaaminen sunnuntaina 11.11. klo 14–16