Galleria Katariinan Studio

Elina Aho – Bodylandscapes, teoksia | verk | Works
24.1.-11.2.2018

Embodied City, New York (yksityiskohta), 2015, sekatekniikka tapetille, kuva: Lior Tamim

Työskentelyssäni vuoropuhelua käyvät maalaus ja piirustus, viiva ja väri sekä kokeellisuus ja traditio.  Teemallisesti työskentely kytkeytyy ruumiillisuuteen, eletyn kehon kokemukseen, todellisen ja imaginaarisen maailman kohtaamiseen maalauksen ja piirustuksen pinnalla sekä luovaan ajatteluun vapaana assosiaationa. Mitä kehon fragmentit kertovat? Mikä on ruumiillisuuden, fyysisyyden, eri aistikanavien (kuten kosketus) ja liikkeen rooli havainnossa? Miten havaittu maailma muuntuu abstraktioksi?

Maalaaminen ja piirtäminen ovat jäljenjättämistä. Taiteellisen työskentelyni keskiössä on havainnon kehollisuus ja moniaistisuus, piirustuksen ja maalauksen tapahtuma, ele ja jäänyt jälki sekä haptisen visuaalisuuden käsite, joka viittaa näkemisen sisältävän katsojan oman ruumiin, kosketuksen ja liikkeen, silmien toimiessa metaforisesti kuin kosketuseliminä. Tärkeää on myös taktiilisuus, liikkeen energia ja rytmi ja näiden heijastuminen jätettyyn jälkeen. Havaintokohteina ovat elävä malli, maisemassa sisällä oleminen ja näistä abstrahoitu ruumiillinen kokemus.

• Elina Aho (s.1981) on valmistunut taiteen maisteriksi Glasgow School of Artista 2012 ja psykologian maisteriksi Helsingin yliopistosta 2006. Hän on järjestänyt aktiivisesti näyttelyitä Suomessa ja ulkomailla, tehnyt yhteisöllisiä teoksia sekä performanssi/live art -esityksiä ja opetus- ja kehittämistyötä. Aho asuu ja työskentelee Helsingissä ja on Helsingin Taiteilijaseuran, Muu ry:n ja Pro Soveltavan Taiteen Tilan jäsen.

• Galleria Katariinassa 24.1.–11.2.2018 Vaula Siiskonen – Korvaamattomia kohteita maalauksia | målningar | Paintings

• Elina Aho piirtää nopeita croquis-muotokuvia kävijöistä lauantaina 27.1 klo 14–16, kuvan saa heti mukaan.
  • Kantakaupungin galleriakierros sunnuntaina 4.2. klo 14: Galleria Sculptor – Galleria G – tm-galleria – Galleria Katariina. Vaula Siiskonen paikalla Galleria Katariinassa. Oppaana Katariina Salmijärvi, vapaa pääsy.
  • Galleriakeskiviikko 7.2. klo 17–19, tarjolla teetä. Klo 18 Maija Saksmanin performanssi Lauluja tauluille.
  • Elina Ahon ja Vaula Siiskosen taiteilijatapaaminen sunnuntaina 11.2. klo 14–16. Tervetuloa!