Galleria Katariinan Studio

Eliisa Isoniemi – Omassa valossaan, teoksia/verk/Works
7.1.-24.1.2016

Eliisa_Isoniemi_LoisteGalleria Katariinan Studiossa hehkuu valo tammikuun pimeydessä. Eliisa Isoniemen näyttelyssä on esillä läpikuultavia posliiniteoksia, joissa takaa valaistut kuvat muistuttavat hiljaisesti jokaisen ihmisen arvosta. Voimme nähdä toisen ihmisen hänen omista lähtökohdistaan käsin, omassa valossaan.

Posliinisaveen kaiverretut kuvat ilmestyvät näkyviin vasta, kun ne valaistaan takaa. Ohuissa kohdissa valo kuultaa läpi ja reliefin paksuuserot synnyttävät kuvan. Kolmiulotteisuuden tuntu on kiehtova ja valo saa teoksen hehkumaan. Käytetty tekniikka on lithophane, joka voidaan kääntää suomeksi ”kiveen ilmestynyt”; tekniikka kehitettiin Keski-Euroopassa 1820-luvulla ja oli suosittua ennen valokuvan yleistymistä.

• Eliisa Isoniemi (s. 1960) on valmistunut Taideteollisen korkeakoulun Keramiikka- ja lasitaiteen osastolta vuonna 1994 ja opiskellut taidegrafiikkaa Kuvataideakatemiassa. Hän on osallistunut lukuisiin ryhmä- ja yhteisnäyttelyihin kotimaassa ja ulkomailla ja pitänyt yksityisnäyttelyitä, viimeksi Galleria G:ssä 2009. Isoniemi on Suomen Taidegraafikoiden, Helsingin Taiteilijaseuran, Ornamon ja Taiteilijat O:n jäsen.
  • Galleria Katariinassa 7.1.–24.1.2016 Aino Kajaniemi – Tuntotunne, kuvakudoksia ja ryijyjä | bildvävnader och ryor | Tapestries and Ryas
  • Galleria on suljettu Loppiaisena 6.1.