Galleria Katariina

Armas Hursti & Helvi Mustonen – Tämä on annettu
3.1.-20.1.2008

Tämä on annettu on kahden ansioituneen kuvataiteilijan yhteisnäyttely: Armas Hurstin puupiirroksia ja Helvi Mustosen maalauksia uskonnosta, eksistentialismista, tunteista ja vastakohtaisuuksista.

Armas Hursti on yksi taitavimmista ja omaleimaisimmista puupiirtäjistämme. Jälki on vahvaa ja rosoista, suorasukaista ja tinkimätöntä. Värit ja mustavalkoisuus ovat voimakkaita, ekspressiivisiä. Helvi ”Hevi” Mustonen tekee mitä tuntee, vaikka tuntemukset olisivat synkkiä ja ahdistaviakin. Hän pelkistää tilan väreiksi ja maalaa symbolistisia eläimiä, ihmisen tunteita, mielialoja.

Voima, rajuus, inhimillisyys, rehellisyys ja rehevyys kuvaavat molempien taiteilijoiden työskentelyä. Aiheet ovat pysäyttäviä. Mikä on ihmisen paikka tässä maailmassa?

• Armas Hursti (s. 1934) ja Helvi Mustonen (s. 1947) ovat pitäneet lukuisia näyttelyitä kotimaassa ja ulkomailla. Hursti debytoi vuonna 1966 ja Mustonen 1972. Yhteisnäyttelyitä heillä on ollut aiemmin Espoossa, Turussa, Porvoossa ja Seinäjoella. Hursti on Taidemaalariliiton, Suomen taidegraafikoiden, Hyvinkään Taiteilijaseuran ja Viipurin Taiteilijaseuran jäsen. Mustonen on Taidemaalariliiton ja Hyvinkään Taiteilijaseuran jäsen.

Linkit näyttelyn kuvagallerioihin:

Armas Hursti