Malmitalon galleria

Annu Kapulainen – Yritys päästä pintaa syvemmälle, maalauksia
26.5.-17.6.2016

Annu Kapulainen - Rothschildin rubiinit (sarjasta Punavalkoiset maat), 2014, hiili, akryyli ja öljy kankaalle, 100 x 95_54036

Annu Kapulainen – Rothschildin rubiinit (sarjasta Punavalkoiset maat), 2014, hiili, akryyli ja öljy kankaalle, 100 x 95 cm

Näyttelyssä poraudutaan ihmisen anatomisen läpileikkauksen kautta timanttikaivoksen pohjalle.

Annu Kapulainen käsittelee maalauksissaan ihmistä suhteessa muuhun luontoon. Taiteilija on pohtinut kysymystä ihmisarvosta mm. rinnastamalla jalokiviä ja anatomisia yksityiskohtia.

Valta on myös keskeinen teema näyttelytöissä. Ihminen on toisissa olosuhteissa vain arvotonta biomassaa, kun taas toisissa mittaamattoman arvokas ja miltei pyhä luomakunnan kuningas.

Taiteilijaa ovat inspiroineet varhaisrenessanssin aikaisten maalausten enkelit värikkäine raitasiipineen. Valta värittää niin kaivosmiesten haalarit kuin enkeleiden siivetkin räikeisiin neonväreihin – tässä ja nyt.

Annu Kapulainen (synt. 1975) on helsinkiläinen taidemaalari. Hän on valmistunut Moskovan Akateemisesta Surikov-taideinstituutista kuvataiteen maisteriksi vuonna 2003.

Taiteilijan päätekniikkana on öljyvärit, mutta hän käyttää myös hiilipiirustusta ja akryyli- tai öljymaalausta yhdistelevää sekatekniikkaa töissään.

Ihminen on keskeisin teema Kapulaisen taiteessa ja kiinnostus ihmisen anatomiaan on lähtenyt taideopiskeluihin liittyvistä plastisen anatomian opinnoista Moskovasta. Symbolismi on tärkeässä roolissa hänen töissään.

Annu Kapulainen on pitänyt yksityisnäyttelyitä ja osallistunut moniin ryhmänäyttelyihin 2000-luvun alusta lähtien sekä Suomessa että ulkomailla.

Osa tämän näyttelyn maalauksista on hänen Punavalkoiset maat-nimisestä sarjasta, joka oli kokonaisuudessaan esillä vuonna 2014 Galleria Huudossa Helsingin Jätkäsaaressa.