Galleria Katariinan Studio

Annu Kapulainen: Punavalkoiset – Maalauksia
8.1.-26.1.2014

Englanti - Punaiset korot, 2013, hiili, liitu, akryyli & öljy kankaalle, 180 x 90 cm

Englanti – Punaiset korot, 2013, hiili, liitu, akryyli & öljy kankaalle, 180 x 90 cm

Pohdin töissäni punaisen ja valkoisen värin symboliikkaa. Minua kiinnostaa erityisesti punaisen värin sisäinen ristiriita sen edustaessa vastakohtaisesti yhtäaikaa esim. aatelistoa ja proletariaattia, hengellistä ja maallista, rakkautta ja vihaa.

Maalausteni lähtökohtana on niiden maiden liput, joissa on vain kaksi väriä: punainen ja valkoinen. Idea syntyi Itävallassa, jossa vietin kuukauden kesällä 2010 taiteilijaresidenssissä Salzburgissa. En käytä valtioiden virallisia tunnuksia, mutta joskus lippujen pelkistetyt muodot ovat inspiroineet minua sommitelmallisesti. Olen tehnyt näistä ”punavalkoisista” maista omat tulkintani vapaan assosiaation kautta. Töiden teema on rakentunut ihmisenä olemisen eri tasojen ympärille.

Osa töistäni on maalauksellisempia, joissa tutkin punaisen ja valkoisen eri sävyjä, ja osa graafisempia, joissa hiilipiirustuksella on keskeisempi rooli. Paikoitellen näkyviin jätetty raakapellava tuo töihin myös oman elementtinsä.

Näyttelyni työt ovat osa suurempaa teossarjaa, joka tulee kokonaisuutena esille Galleria Huutoon Jätkäsaareen marraskuussa 2014.

• Taiteilijatapaaminen sunnuntaina 26.1.2014 klo 14–16, jolloin Annu Kapulainen paikalla kertomassa näyttelystään.

• Galleria Katariinassa samaan aikaan 8.1.–26.1.2014 Pekka Kokkosen maalauksia 2X ja taiteilijatapaaminen su 26.1. klo 14–16.

Tästä linkistä näyttelyn kuvagalleriaan.