Malmitalon galleria

Mira Kankaanranta – Kyynelten tuomat, maalauksia | målningar | Paintings
23.2.-18.3.2017

linnut saapuivat”Suurimman osan aikaa en tiedä mitä olen tekemässä ja miksi. Kummasti maalauksia on kuitenkin syntynyt. Ilman suurta suunnitelmaa, antaen tekemisen kuljettaa ja teoksen kertoa mihin suuntaan pitää mennä. Myös epäonnistumiset ja kerrostumat tulevat osaksi teosta. Ne antavat maalaukselle uuden alun ja tuovat esiin jotain mitä alussa ei tiennyt olevan olemassa. Maalaan usein ihmishahmoja, hiljaisia ja pysähtyneitä. Mitä ne yrittävät sanoa?

Mietin yhteyden luomista toiseen ihmiseen sekä omaan itseen, kommunikointia tai sen puutetta. Haavoittuvuuden esiintuomista ja näin altistumista kohtaamaan toinen, ja itsensä.

Koen helposti häpeän, syyllisyyden ja riittämättömyyden tunteita, puhumattakaan epävarmuudesta. Halu piilottaa herkkyys ja suojautua sekä halu olla avoin ja näkyvissä vuorottelevat. Luulen, että nämä tuntemukset ovat olleet maalauksieni alku.”

Mira Kankaanranta on kotoisin Torniosta, mutta syntynyt Helsingissä (1983) jossa myös tällä hetkellä asuu ja työskentelee. Hän on valmistunut kuvataiteilijaksi Saimaan ammattikorkeakoulusta 2012.

Kuva: Mira Kankaanranta: Linnut saapuivat, 2016, öljy kankaalle, 100 x 100 cm

Lataa näyttelyn kutsu tästä.