Kuvataidekurssit > Oppilasnäyttelyt

Helsingin Taiteilijaseuran aikuisten kuvataiteen perusopetuksen oppilaiden

PÄÄTÖSTYÖNÄYTTELY

11.-24.5.2018

Avajaiset keskiviikkona 9.5.2018 klo 17 – 19

TERVETULOA!

Reetta Martikainen: Yksilö 6, öljymaalaus, 80 x 100 cm

Syksyllä 2014 alkanut neljän vuoden opinto-ohjelma päättyy toukokuussa seminaareihin ja oppilaiden päätöstyönäyttelyyn. Opiskelunsa saattaa päätökseen 18 opiskelijaa, joista jokainen on valinnut oman päätöstyökokonaisuutensa aiheen ja toteutustekniikan ryhmänäyttelyä varten. Mukana on ainakin öljyväri- ja akryyliteoksia, akvarelleja sekä sekatekniikkatöitä.

Helpotus on tässä vaiheessa suurimmalla osalla päällimmäinen tunne. Tämä ei niinkään liity opintojen päättymiseen, sillä moni olisi mielellään jatkanut niitä pidempäänkin päästäkseen yhä syvemmälle kuvataiteen maailmaan. Itse päätöstyöprosessi on sen sijaan tuottanut erilaisia haasteita opiskelijasta riippuen. Kunnianhimoa ei opiskelijoilta ole puuttunut, mutta esimerkiksi uuden tekniikan tai ilmaisutavan sisäistäminen vie oman aikansa. Niin vie myös elämä itse kaikkine sen eri puolineen. Näyttelykokonaisuuden työstäminen on ainakin osittain arvaamaton prosessi, jota on vaikea kaikilta osin etukäteen arvioida ja suunnitella. Tämän taiteilijoille tutun epävarmuuden kanssa ovat myös ohjelman opiskelijat saaneet viime kuukausina elää. Nyt tämä haasteellinen, mutta samalla antoisa urakka on viimein ohi ja on aika nauttia keväästä, vapaudesta ja yhteisestä näyttelystä.

Pääöstyönäyttelyn osallistujat: Risu Bredenberg, Auli Hackman, Hilkka Helanen, Sirpa Hovi, Otto Hyvärinen, Seija Koiso-Kanttila, Taina Korhonen, Sinikka Lounevirta, Minna Madsen, Reetta Martikainen, Marke Mertanen, Riitta Mutikainen, Eeva Olkkonen-Korvenmaa, Mia Sarvanne, Anna-Maija Teppo, Larissa Vanamo, Rainer Virtanen ja Varpu Vistala.

Työt ovat esillä kahdessa eri tilassa Kaapelitehtaalla:

Helsingin Taiteilijaseura, Tallberginkatu 1 A, 3. krs.

Drawing Gallery, D-porras, 5. krs.

Avoinna ma-pe 10-16
la-su 12-16

Suljettu helatorstaina 10.5.
Suljettu äitienpäivänä 13.5.

Kutsukortti 18.pdf>

Tämän päätöstyönäyttelyn lisäksi opiskelijoiden tekemiä laajempia teoskokonaisuuksia on näytteillä seuraavasti:

• 10 opiskelijan ryhmänäyttely Kaapelin Valssaamossa 25.5. – 8.6.2018, auki klo 11 – 18 joka päivä.
  • Kahden opiskelijan yhteisnäyttely Puotilan kartanossa 2. – 29.6.2018 ravintolan aukioloaikoina.
  • Yhden oppilaan näyttely Iitin kesäkahvilassa 22.5.-4.6.2018.

Tervetuloa avajaisiin ja näyttelyihin!

Helsingin Taiteilijaseuran kuvataidekoulu järjestää aikuisille taideharrastajille suunnattua kuvataiteen perusopetusta. Koulutus kestää yhteensä 4 lukuvuotta ja noudattaa vuodesta toiseen etenevää opetussuunnitelmaa kuvataiteen perusteista kolmiulotteisen ilmaisun, tilan, ihmisen ja ympäristön kuvaamiseen. Opiskelija sitoutuu kolmen ja puolen lukuvuoden ajan osallistumaan viikoittaiseen opetukseen. Neljäntenä opintovuotena toteutetaan itsenäisesti kuvataiteen päätöstyö. Uusi neljän vuoden opetuskokonaisuus käynnistyy syksyllä 2018. lue lisää>>

Lisätietoja:

Kuvataidekoulu ja Kurssikeskus,