Kuvataidekurssit > Kevään 2019 aikuisten kurssit

Aikuisten kuvataidekurssit keväällä 2019

Kuvan maalaus: Sirpa Hovi 2018

Kevätlukukauden aikataulut:

Kevätlukukausi alkaa su. 20.1.2019.

Kurssikeskuksen kevätlukukausi päättyy la. 27.4.2019

Talviloma.  ma.18.02.- su.24.02.2019 (Viikko 8)

Pääsiäisloma to.18.4. – ma.22.4.2019

 

 

 

ILMOITTAUDU KURSSILLE >

Kurssi lahjana >

 

Kursseille otetaan opiskelijoita ilmoittautumisjärjestyksessä, joten huomioithan että kurssipaikka on saatu vasta silloin kun olet saanut asiasta varmistuksen sähköpostitse tai puhelimitse.

Kurssipaikan peruuttaminen on tehtävä 10 vrk ennen kurssin alkua. Ilmoittautumisasioista voit kysyä lisää toimistostamme p. +358 50 470 528 3 (avoinna ma. – pe. klo.10.15-16.00).

Kurssikirjeet löytyvät tästä linkistä viimeistään viikkoa ennen kurssin alkua> 

Huomioithan, että aikuisten kursseilla materiaalit eivät sisälly kurssihintaan

(Kaikkia ilmoittautumisessa tarvittavia henkilötietoja säilytetään EU:n tietosuojadirektiivien 20.5.2018 edellyttämällä tavalla. Ks. tietosuojaseloste.)

Kurssikuvaukset

1a) Ma klo 10–17,  1b) Ke klo 11.30–17.30 Avoin ateljee -työpaja, opettaja: Eija Keskinen

Työpaja on tarkoitettu itsenäiseen taiteelliseen työskentelyyn. Ohjaus ja arviointi klo 14–17 kolme kertaa lukukauden aikana.

140160€ / 13 viikkoa.

2. Ma klo 18–21 Öljyvärimaalaus, opettaja: Leonora Fredriksson

Perehdytään öljyväritekniikan sekä kuvailmaisun perusteisiin. Maalausten aiheet ovat yhteisiä, mutta työskentely itsenäistä ja yksilöllisesti ohjattua.

245 € / 48t

3. Ma klo 17.30–20.30 Paratiisi! – Värillinen piirustus, opettaja: Eija Keskinen

Kurssilla työskentelemme värillisen piirustuksen keinoin. Käytämme sekatekniikan mahdollisuuksia ilmaista värejä herkullisesti terävillä piirtimillä. Materiaaleina käytämme puuvärejä, liituja, lyijykyniä, tusseja… sekä niiden apulaisina vesiliukoisia värejä. Kurssi on tarkoitettu iloa tuottavan sisällön leppoisaan tekemiseen, ei teknisiin harjoituksiin. Piirtäminen tuottaa iloa ja oivalluksia, se on rauhoittavaa ja meditatiivista. Tule etsimään omaa piirustusjälkeäsi ja nauttimaan rauhallisesta viikoittaisesta piirustustuokiosta.

245€ / 48t

4.Ti klo 10–13 Akryyli ja akvarellimaalaus, opettaja: Sirkku Ala-Harja

Kurssilla perehdytään akryyli- ja akvarellimaalaukseen perustekniikoihin. Opiskellaan värien käyttöä, sivellintekniikkaa, sommittelua, materiaali- ja värioppia. Sopii vasta-alkajille tai jonkin aikaa maalanneille.

245€ / 48t

 5. Ti klo 18–21 Käsitteistä vapaa maalaaminen, opettaja: Nagashila.

Runo on herättäjä. Esine on silmän kohde, joka löytää henkilökohtaisen sisällön maalaamisen kautta. “Ceci n’est pas une pipe”, sanoo Magritte. Objektin häivyttäminen – esineettömyys – on puhtaan maalauksen ulottuvuus. Kevään teema: TALVEN VALO. Vesiliukoiset maalaustekniikat, myös öljypastelli.

245€ / 48t

 6. Ti klo 18–21 Japanilainen vesiväripuupiirros, opettaja: Tuula Moilanen*

HUOM! Kurssi käynnistetään poikkeuksellisesti ti.29.1.

Japanilainen vesiväripuupiirros on myrkytön painomenetelmä, joka mahdollistaa monipuolisen työskentelyn niin viivoilla kuin pinnoillakin. Kurssin työvälineet ja materiaalit tulevat suoraan Japanista. Vedostamisessa ei tarvita prässiä. Kurssi sopii harrastajien lisäksi myös ammattitaiteilijoille ja kuvataiteen opettajille.

245€ / 48t + materiaalimaksu 30€

7. Ke. klo. 10–13 Akvarellin taito, opettaja: Nagashila

HUOM! Kurssi peruttu

Tällä kurssilla syvennämme ja avaamme akvarellimaalarin taitoa. Teille henkilökohtaisesti tärkeät maalausaiheet, teemat, omat ”symbolikuvat”, ovat tervetulleita. Tunneilla on myös asetelma jota voi maalata, jonka tarkoitus on salaa avata ja herätellä akvarellimaalauksen tekniikkaan liittyviä näkökulmia. On kuitenkin tärkeä muistaa, että ihminen maalaa aina ihmistä itsessään—akvarellin taito on ihmisen tuntu paperilla.

245€ / 48t

 8. Ke. klo. 18–21 Akvarellin alkeiskurssi, opettaja: Nagashila

HUOM! Kurssi käynnistetään poikkeuksellisesti ti.30.1.

Sattuma on akvarellimaalarin ystävä. Tällä kurssilla perehdymme akvarellin monipuolisiin ilmaisumahdollisuuksiin. Akvarellia maalataan joko märälle tai kuivalle paperille—sen pinnoissa on heleys, läpikuultavuus, keveys, mutta akvarelli puhuu myös tummaa ja taipuu intensiiviseen väriin. Kaikki ääripäät ovat mahdollisia. Tutustumme akvarelli-ilmaisun saloihin tekniikkaan liittyvien harjoitusten ja henkilökohtaisen maalaamisen kautta.

245€ / 48t

 9. Ke klo 18–21 Tehokurssi taidekouluihin pyrkiville, opettaja: Riikka Wesamaa

Havaintokykyä ja käden hallintaa harjaannuttavia piirustus-, maalaus- ja muovailutehtäviä. Tavoitteena on kehittää pääsykokeissa tarvittavien visuaalisten perustekniikoiden hallintaa.

245€ / 48t + materiaalimaksu 20€

 10. Ke klo 18–21 Kuvanveiston mestarikurssi, opettaja: Ville Mäkikoskela

Kuvanveistoa savella, kipsillä ja muilla perusmateriaaleilla vähintään kolme vuotta harrastaneille. Kurssilla käytetään elävää mallia ja kehitetään omaa ilmaisua annettujen ja omien aiheiden pohjalta. Uudet opiskelijat valitaan näytetöiden perusteella.

245€ / 48t  + malli- ja materiaalimaksu 35€

11. To klo 10.30–14.15 Muuttuva maalaus – öljy- ja akryylivärikurssi, opettaja: Päivi Eskelinen

Tutustutaan maalaustaiteen peruskysymyksiin: erilaisiin maalaustapoihin ja maalauksen kehittelyyn. Pohditaan maalauksen tyylejä, sisältöjä ja omaa lähtökohtaa. Sopii aloittelijalle ja pidemmällekin ehtineelle. Mukaan liittyy hieman taidehistoriaa. Maalausmateriaalit: öljy, akryyli, tempera.

260€ / 60t

 12. To klo 12–15 Piirustuksen ja Maalauksen peruskurssi, opettaja: Matti Uusikylä

Käsitellään kaksiulotteisen pinnan rakentamisen peruskysymyksiä; harjoitellaan sommittelua, perspektiiviä ja värioppia, kokeillaan piirtämisen ja maalaamisen tapoja sekä keskustellaan niiden traditiosta. Käytetään mustavalkoisia piirtimiä sekä vesiliukoisia värejä. Kurssi sopii vasta-alkajille tai jonkin verran harrastaneille.

245€ / 48t

13. To klo 14.30-17.30 Minä näen! , opettaja: Bambu Hellstedt

HUOM! Kurssi peruttu

Piirustuskurssi, jossa tutkitaan arkea ja pyhää ympäröivässä maailmassamme, niin kuin kukin sen näkee ja tuntee. Teemme retkiä eri kohteisiin, jotka kaikki pyrimme mahdollisimman pitkälti sopimaan ensimmäisellä kerralla. Mahdollisia kohteita ovat teatteriharjoitukset, taiteilijan työhuone, ostoskeskus, kaupunki  lintuperspektiivissä, rautatieasema, metroasema. Teemme luonnoksia ihmisistä, esineistä ja tiloista lyijykynällä, hiilellä tai veriväreillä. Kohteissa voi käyttää myös kameraa ohikiitävissä tilanteissa piirroksen pohjana. Lopulliset piirrokset kootaan saadusta materiaalista ja työstetään lopulliseksi kuvaksi koulun tiloissa.

245€ / 48t

 14. To klo 17.30–20.30 Ilta-ateljee: Riikka Mäkikoskela

HUOM! Kurssi alkaa poikkeuksellisesti to.31.1.

Ohjattua ateljeetyöskentelyä jo pitkään harrastaneille. Käytämme sekä yhteisiä teemoja, että kunkin opiskelijan itse valitsemia aiheita. Tavoitteena on tukea jokaisen henkilökohtaista kuvailmaisua, johon haetaan lisämausteita taideteorioista ja -historiasta sekä nykytaiteesta. Opetussisällöt tarkentuvat osallistujien mukaan. Tekniikat ja materiaalit ovat vapaavalintaisia. Osan tehtävistä voi tehdä myös kolmiulotteisin tekniikoin.

245€ / 48t

 15. To klo 18–21 Oma teema maalausryhmä, opettaja: Anne Sunila

Työskennellään oman teeman parissa. Samalla työstetään yhdessä visuaalisuuden käsitteitä ja kehitellään aihemaailmoja lähtien nykypäivästä ja taiteen historiasta. Käytetään myös mallia osana havaintopohjaista työskentelyä. Pyritään tutkimaan ja laajentamaan omia ilmaisukeinoja. Kaikki maalausmateriaalit.

245€ / 48t

16. To klo 18–21 Metalligrafiikan työpaja, opettaja: Anna-Maija Mattila-Selin

Kurssilla tutustutaan perinteisten syväpainomenetelmien lisäksi mm. kartonkigrafiikkaan ja garborundumiin. Samalla perehdytään erilaisiin vedostustapoihin. Kurssi toteutetaan työpajamaisena työskentelynä. Soveltuu sekä aloittelijoille, että tietojaan syventäville opiskelijoille.

245€ / 48t+ materiaalimaksu 20€.

17. Pe klo 10–13 Öljyvärimaalaus, opettaja: Riikka Wesamaa

Itsenäistä maalaamista tukeva kurssi, joka sopii myös aloitteleville öljyvärimaalareille. Tavoitteena on laajentaa omaa kuvakäsitystä öljymaalauksen keinoin. Yhteisiä teemoja, yksilöllistä ohjausta, keskustelua sekä maalausten arviointia.

245€ / 48t

18.  Pe klo 13.15–16.15 Luonnoksesta teokseen – Tutkiva maalaustyöpaja, opettaja: Riikka Wesamaa

Kurssilla kokeillaan monipuolisesti erilaisia tapoja maalata tavoitteena oman yksilöllisen maalausilmaisun löytäminen. Tekniikkana öljyväri-, akryyli- tai temperamaalaus ja näiden yhdistelmät. Kurssi rakentuu rajatun kuva-aiheen ympärille, jota varioidaan tutkivalla otteella maalaustapaa, kuvakulmaa, sommittelua ja värejä muunnellen. Sopii kaikille palavasti maalauksesta kiinnostuneille.

245€ / 48t

19. La klo 14.15–18.00 Öljyvärimaalauksen mestarikurssi, opettaja: Mikko Kirjavainen

Kurssi opiskelijoille, joilla on takana useamman vuoden öljyvärimaalauksen jatko-opinnot. Uusia opiskelijoita otetaan sisään näytetöiden perusteella.

265€ / 60t

20. Su klo 14.00–17.00 Muotokuva- piirustus- ja maalauskurssi, opettaja: Mika Hytti

Lähtökohtana ”elävä muotokuva”, kasvojen kuvaamista, ihmisen anatomiaa, valon käyttöä, värejä ja viivalla ilmaisemista. Perehdytään maalauksen keinoin ihmisen kuvaamisen traditioihin ja esitystapoihin. Työpajamaista työskentelyä, jossa painotuksena oman ilmaisun etsiminen.

245€ / 48t+mallimaksu 20€

21. Su klo 17.15–20.15 Öljyvärimaalauksen alkeiskurssi, opettaja: Päivi Eskelinen

Kurssilla perehdytään öljyväritekniikan ja kuvailmaisun perusteisiin. Kurssin alussa painotetaan materiaalien tuntemusta, sommittelua ja värioppia. Maalausten aiheet ovat yhteisiä, mutta työskentely on itsenäistä ja yksilöllisesti ohjattua. Kurssi sopii myös jo aiemmin maalausharrastuksen aloittaneille perustaitojen syventämiseen 245€ / 48t

 22. Su klo 17.15–20.15 Taideseikkailu, opettaja: Heidi Göransson

Kurssi, jonka aikana kokeillaan erilaisia välineitä. Tutkitaan erilaisia kuvataiteen tekniikoita mm. hiiltä, tussia, pastelleja, vesi- ja akryylivärejä.

245€ / 48t

 

Lyhytkurssit & Muut kurssit

23. Maalaa isosti, opettaja: Mikko Kirjavainen

pe-su 22.2.-24.2 pe klo.17.30-20.30 la.-su. 10.00-16.00

Suuri on kaunista! Kurssilla maalataan suurikokoinen maalaus, n. 120 x 110 cm. Suuri koko lisää visuaalista voimaa, tuo maalausprosessiin kehollisuutta, mutta lisää myös haastetta. Kurssilla käydään läpi suurikokoisuuden haasteet ja edut ja saadaan haltuun maalauksen suuri koko luonnostelulla ja hyvällä suunnittelulla. Kurssi soveltuu maalausta aiemmin harrastaneille.

150 € / 20 t + materiaalimaksu 30€

24. Öljypastellin valmistus ja maalaus, opettaja: Inkeri Makkonen*

ma-pe 18.2.-22.2 klo.18-21

Kurssilla valmistetaan öljypastelliliidut öljyistä, vahoista ja pigmenteistä ja kokeillaan erilaisia pohjustuksia. Tutustutaan öljypastellimaalauksen perustekniikoihin, sen riemulliseen ilmaisuvoimaan ja monipuolisiin käyttömahdollisuuksiin mm. sekatekniikoissa. Työskentely on itsenäistä, yksilöllisesti ohjattua. Sopii niin vasta-alkajille kuin pidempään maalausta harrastaneille.

150€ /20t + materiaalimaksu 30€

25. Metalligrafiikan studio, opettaja: Anna-Maija Mattila-Selin*

to.21.2. – su.24.2. (to, pe klo. 18 -21 ja la, su klo 10 -15)

Kurssilla perehdytään metalligrafiikan perustekniikoihin. Tarkoitettu vasta-alkajille sekä pidempään grafiikkaa harrastaneille. Kurssi toteutetaan työpajamaisena työskentelynä.

150€/20t + materiaalimaksu 20€.

 

*Kurssi sopii myös ammattitaiteilijoille.

Ilmoittautuminen

 

Yhteystiedot

Helsingin Taiteilijaseuran kurssikeskus
Tallberginkatu 1 A 7 (Kaapelitehdas, A-porras, 3. kerros)
00180 Helsinki
puh: +358 50 470 528 3
s-posti:
www.helsingintaiteilijaseura.fi

(Kaikkia ilmoittautumisessa tarvittavia henkilötietoja säilytetään Henkilötietolain 22.4.1999/523 edellyttämällä tavalla. Ks. rekisteriseloste.)