Kuvataidekurssit

Kuvataidekursseja lapsille ja aikuisille

Kesäkurssit Suomenlinnassa ja Kaapelitehtaalla

Suomenlinnan tarunhohtoinen historiallinen linnoitusympäristö yhdessä merellisen luonnon kanssa tarjoaa inspiraatiota kaiken ikäisille taiteen tekijöille. Kuvataiteen tekemiseen monipuolisesti perehdyttäviä taidekursseja tarjotaan yli 7-vuotiaille lapsille pedagogisesti ansioituneiden opettajien ja opetusavustajien ohjaamana. Alle kouluikäiset voivat käydä kurssilla yhdessä huoltajiensa kanssa Lapsi-vanhempi-kursseilla. Aikuisille kesäkurssitarjonta sisältää teemoittain vaihtelevia piirustus-, akvarelli-, öljyväri- ja akryylimaalauksen kursseja.  Opetustilat sijaitsevat Taidekoulu Maan tunnelmallisissa tiloissa Susisaaressa. Helsingin Taiteilijaseuran kurssikeskus järjestää kuvataidekursseja myös yhteistyössä Helsingin seudun kesäyliopiston kanssa.

Kaapelitehtaalla lapsille järjestetään mm. Sarjakuva-, Taideseikkailu-, sekä Mielikuvitus- ja satuolennot – kursseja, jossa sukelletaan taiteen maailmaan erilaisia tekniikoita opiskellen ja ammentaen aiheita lasten rikkaasta mielikuvitusmaailmasta. Aikuisten kesäkurssitarjontaan kuuluu sisätiloihin paremmin soveltuvia tekniikoita mm.savella työskentelyä ja mallipiirustusta.

Ilmoittautuminen vuoden 2019 kesäkursseille on käynnissä.

Varaa paikkasi.

Aikuisten kesäkurssit 2019>

Lasten kesäkurssit 2019>

Kuvataidekurssit aikuisille syksyllä ja keväällä

Helsingin Taiteilijaseuran kurssikeskus tarjoaa korkeatasoisia kuvataidekursseja aikuisille, yli 16-vuotiaille harrastajille ja aloittelijoille. Opettajat ovat pedagogisesti kokeneita kuvataiteilijoita.

Kevään 2019 aikuisten kurssiohjelma >

Vuodesta 2014 kuvataidekoulun alaisuudessa on järjestty myös aikuisille suunnattua kuvataiteen perusopetusta. Koulutusohjelman  opiskelijavalinnat on tehty neljän vuoden jaksolle syys 2018 – kevät 2022. Tänä aikana kursseille ei oteta uusia aikuisopiskelijoita.

Kuvataidekurssit lapsille ja nuorille syksyllä ja keväällä

Helsingin Taiteilijaseuran kuvataidekoulu antaa visuaalisten taiteiden yleisen oppimäärän mukaista kuvataiteen perusopetusta 7–18-vuotiaille lapsille ja nuorille, sekä varhaisiän kuvataidekasvatusta alle kouluikäisille. Opetus on monipuolista ja noudattaa vuodesta toiseen etenevää opetussuunnitelmaa. Opettajat ovat pedagogisesti kokeneita kuvataiteilijoita.

Kevään 2019 lasten kurssiohjelma >

Kuvataidekoulun kevätlukukausi päättyy ma. 6.5.2018

Kurssikeskuksen kevätlukukausi päättyy su. 29.4.2018

Suomenlinnan kartta ja lautta-aikataulut kurssipaikalle >