Kuvataidekurssit

Tiedote oppilaille Helsingin Taiteilijaseuran kuvataidekoulun ja kurssikeskuksen poikkeusajan tilanteesta.

Koronaviruksen aiheuttamasta poikkeustilasta johtuen olemme Helsingin Taiteilijaseuran kuvataidekoulussa ja kurssikeskuksessa ajautuneet todella hankalaan taloudelliseen tilanteeseen. Suomen hallituksen linjausten mukaisesti seuran kaikki toimipisteet mukaan lukien kuvataidekoulu ja kurssikeskus jouduttiin sulkemaan ainakin 13.4. saakka. Todennäköisesti poikkeustila jatkuu huomattavasti pitempään. Tavaroita ja teoksia voi noutaa vasta poikkeustilan päätyttyä.

Raskain mielin jouduimme lomauttamaan myös koulun opettajat seuran muun henkilöstön kanssa samanaikaisesti 8.4.2020 alkaen tuotannollista ja taloudellisista syistä. Seuraan jää töihin ainoastaan hallintohenkilöstöä päivystysluontoiseen osittaiseen työhön. Tilanteemme on erilainen kuin muissa paikallisissa kuvataidekouluissa, koska saamme valtion ja kaupungin tukia vähemmän kuin muut paikalliset kuvataidekoulut. Kaikilla näillä toimilla pyrimme siihen, että olisimme toimintakykyisiä ja pystyisimme tarjoamaan laadukasta taiteen opetusta asiakkaillemme heti poikkeustilan päättymisen jälkeen.

Opettajat laativat kevätlukukauden viimeisille kerroille etätehtävät oppilaille ennen lomautustaan. Lomautettuna opettaja ei voi työskennellä. Valitettavasti lomautuksista johtuen opettaja ei voi antaa palautetta tehtävistä tai olla muulla tavoin tavoitettavissa tuntien aikana. Rehtori Sari Tenni vastaa oppilaiden mahdollisiin kysymyksiin annetuista tehtävistä ti 14.4. klo 12-15, ma 20.4. klo 12-15 ja ma 27.4 klo 12-15Sari Tennin puhelinnumero on 044 583 3844.

Koulun uudelleen aukeamisesta ja toiminnan jatkumisesta tiedotetaan heti, kun sen on mahdollista.

Tilanne on todella harmillinen ja vakava – olemme pahoillamme kaikille koituvasta harmista!

Hyvää kevättä voimia kaikille haastavaan tilanteeseen!

Kuvataidekursseja lapsille, nuorille ja aikuisille

Kesän 2020 kuvataidekurssit Suomenlinnassa ja Kaapelitehtaalla

Kesäviikko taiteen parissa irrottaa arjesta ja luova tekeminen virkistää! Helsingin Taiteilijaseuran kurssikeskus järjestää kuvataidekursseja myös yhteistyössä Helsingin seudun kesäyliopiston kanssa. Suomenlinnan opetustilat sijaitsevat Taidekoulu Maan tunnelmallisissa tiloissa Susisaaressa.

Kuva: Katariina Kinkki

Ilmoittautuminen vuoden 2020 kesäkursseille alkaa 9. maaliskuuta klo 12:00.

Tutustu aikuisten kesäkursseihin 2020 ja ilmoittaudu tästä>

Tutustu lasten ja nuorten kesäkurssit 2020 ja ilmoittaudu tästä>

Kesän 2020 kuvataidekurssit lapsille ja nuorille

Lapsille ja nuorille järjestetään Kaapelitehtaalla kursseja, joiden aiheena aiheet ovat mm. piirustus, sarjakuva ja grafiikka, digitaide, taideseikkailu sekä mielikuvitusolennot ja satumaailmat. Peruskouluikäisille lapsille suunnatuilla kursseilla sukelletaan taiteen maailmaan erilaisia tekniikoita opiskellen ja ammentaen aiheita lasten rikkaasta mielikuvitusmaailmasta.

Suomenlinnan tarunhohtoinen linnoitus, meri ja luonto antavat elämyksiä ja ehtymättömiä aiheita kuvien tekoon. Opettajat ovat pedagogisesti kokeneita ammattitaiteilijoita. He matkustavat lasten kanssa lauttamatkat ja huolehtivat ryhmänsä turvallisuudesta ja viihtyvyydestä matkojen ja evästaukojen aikana. Kursseilla työskennellään mahdollisimman paljon ulkona ja Taidekoulu maan taideluokat tarjoavat tarvittaessa hyvin varustetut ja lämpimät sisätilat työskentelyyn. Lapsi-vanhempi –kursseilla lapset taiteilevat yhdessä vanhempien tai aikuisen huoltajan kanssa.

Kesän 2020 kuvataidekurssit aikuisille

Kaapelitehtaan kurssit järjestetään Ruoholahdessa hyvien kulkuyhteyksien varrella. Kesäinen Helsinki tarjoaa kuvauskohteiksi meri- ja kaupunkimaisemia sekä urbaania arkkitehtuuria. Maalauskurssien lisäksi ohjelmaan kuuluvat mm. mallipiirustus, taidegrafiikka ja savella työskentelyä.

Suomenlinnan aikuisille suunnatuista kursseista tunnetuimpia ovat akvarellikurssit. Kuvaamisen kohteita riittää avarista merimaisemista linnoituksen holvikaarien varjoihin. Opetustilat sijaitsevat taidekoulu Maan tunnelmallisissa tiloissa Susisaaren 1700-luvun kasarmirakennuksessa. Aikuisille kesäkurssitarjonta sisältää teemoittain vaihtelevia piirustus-, akvarelli-, öljyväri- ja akryylimaalauksen -kursseja.

Kuvataidekurssit aikuisille syksyllä ja keväällä

Helsingin Taiteilijaseuran kurssikeskus tarjoaa korkeatasoisia kuvataidekursseja aikuisille, yli 16-vuotiaille harrastajille ja aloittelijoille. Opettajat ovat pedagogisesti kokeneita kuvataiteilijoita.

Kurssit toteutetaan yhteistyössä Kansan Sivistystyön Liiton kanssa

Vuodesta 2014 kuvataidekoulun alaisuudessa on järjestty myös aikuisille suunnattua kuvataiteen perusopetusta. Koulutusohjelman  opiskelijavalinnat on tehty neljän vuoden jaksolle syys 2018 – kevät 2022. Tänä aikana kursseille ei oteta uusia aikuisopiskelijoita.

Kuvataidekurssit lapsille ja nuorille syksyllä ja keväällä

Helsingin Taiteilijaseuran kuvataidekoulu antaa visuaalisten taiteiden yleisen oppimäärän mukaista kuvataiteen perusopetusta 7–18-vuotiaille lapsille ja nuorille, sekä varhaisiän kuvataidekasvatusta alle kouluikäisille. Opetus on monipuolista ja noudattaa tasolta toiseen etenevää opetussuunnitelmaa. Opettajat ovat pedagogisesti kokeneita kuvataiteilijoita.

Kuvataidekoulun syyslukukausi alkaa la. 15.8.2020

Kurssikeskuksen syyslukukausi alkaa ma. 7.9.2020

****************************************************************************************************************

Helsingin Taiteilijaseuran kuvataidekoulu