Taidelainaamon kuukauden taiteilija: TERO ANNANOLLI

Kesä, 2012, tussi kankaalle, 22x25cm

TERO ANNANOLLI – Kevät

Maalauksia

Grassinan herbaario – viivoja ja värikylläistä tussia

Olen kuvataiteilija Tero Annanolli. Valmistuin taiteen maisteriksi Taideteollisesta korkeakoulusta vuonna 2004. Toimin tällä hetkellä myös taidepedagogina, taiteilija-kehittäjänä työelämässä sekä taiteen luottamustoimissa. Toimin myös OFAA varapuheenjohtajana (Olympic Fine Arts Association). Työskentelen elokuusta alkaen Suomen Kulttuurirahaston Hôtel Chevillonin taiteilijatalossa Ranskassa 1.8.2015 – 31.1.2016

Maalaustapani on hyvin materiaalilähtöinen. Taideteoksiani on luonnehdittu omintakeiseksi. Niissä on erotettavissa minulle ominainen kädenjälki. Maalausten aiheina ovat suurikokoiset kukat, hedelmät ja ihmishahmot, jotka käsittelevät aikaa, myyttejä ja ihmisen suhdetta tilaan. Tekniikkana käytän värillistä tussia, akryylia, öljyä ja lehtimetallia kierrätyskankaille. Tussimaalauksessa minua kiehtovat tussin kuultavuus, värivoima ja piirtimenä käyttämäni grillitikun oikullinen viiva. Työskentelyssä korostuu sattumanvaraisuus.

Näyttelykokonaisuuden teokset olen tehnyt työskennellessäni Grassinan taiteilijaresidenssissä 2011. Olen tutkinut Toscanan alueen kasveja. Värillisellä tussilla olen jatkanut kasvien jättämiä jälkiä paperilla. Tussi ja kasvinosien jättämä jälki maalauspinnalla käy vuoropuhelua.

www.annanolli.com

Tero Annanolli Taidelainaamossa

GALLERIA RIKHARD | Rikhardikadun kirjaston aula, 1. krs

Avoinna ma-to 9-20, pe 9-16, la 10-16. Huom. suljettu 19.-20.6.

TAIDELAINAAMO

Avoinna ma-to 12-18, pe 12-16. Huom. suljettu 19.6.

Rikhardinkatu 3, 00130 Helsinki

09 673 720 |