Taidelainaamon kuukauden taiteilija: TAINA KOKKONEN

Valkeus, 2016, kohopaino, 44 x 38cm

TAINA KOKKONEN

Grafiikkaa | Grafik | Graphics

Näyttelyn teokset rakentuvat kuin ihmisen mieli muistoineen ja ainutkertaisine kokemuksineen. Etualaa, käsillä olevaa tietoisuutta, hallitsee teosaihe, arkinen symboli ja tihentymä, joka teoksen kokonaisuudessa toimii alkusoiton tavoin. Usein lähes figuratiivisen teosaiheen takaa alkaa tuntematon maailma, monikerroksinen ja yllättävä alitajuinen avaruus. Osassa teoksista tausta ja valo läpäisevät objektin, teosaihe ja tausta kykenevät kommunikoimaan. Osassa teoksista objekti irtaantuu taustastaan lähestyen katsojaa arvaamattomasta avaruudesta.

Taina Kokkonen on helsinkiläinen taidegraafikko, joka on pitänyt useita yksityisnäyttelyitä ja osallistunut yhteis- ja ryhmänäyttelyihin sekä Suomessa että ulkomailla. Kokkosen teoksia on mm. Valtion, Eduskunnan, Helsingin taidemuseon, Kansaneläkelaitoksen, Investeringsbankenin sekä Suomen Pankin taidekokoelmissa. Kokkonen on Helsingin Taiteilijaseuran sekä Suomen Taidegraafikoiden jäsen.

Taina Kokkonen Taidelainaamossa

www.tainakokkonen.net

TAIDELAINAAMO | Näyttelytila Arthur

Avoinna ti-pe 12-18, la-su 12-16. Suljettu 5.11. ja 13.11.

Rikhardinkadun kirjasto | Rikhardinkatu 3, 00130 Helsinki

09 673 720 |