Taidelainaamo: SILKKAA ILOA! Taidelainaamo 25 vuotta

Taidelainaamon juhlaripustus Silkkaa iloa! 8.2.-8.3.2020

Taidelainaamon syntymäpäivätapahtuma lauantaina 8.2.2020, tervetuloa!

Menestyksekäs Taidelainaamo avaa 25-vuotisjuhlavuoden kokoamalla esille omiin tiloihinsa teemallisen juhlanäyttelyn Silkkaa Iloa! Näyttelyssä on esillä yli 100 Helsingin Taiteilijaseuran jäsentaiteilijan teoksia.

Juhlanäyttelyn teema on avoin kaikenlaisille ilon ilmauksille ja siihen liittyville aiheille. Aistit ja mieli tarjoavat loputtomasti mahdollisuuksia mielihyvään: kutsuvia impulsseja, jotka synnyttävät iloa, hilpeyttä, riemua. Puhdas ilo pulpahtaa kauniin visuaalisen näkymän edessä tai sykähdyttävän tunnekuohun nostattamana. Synkkinä aikoina ilo otetaan irti pienistä ohikiitävistä hetkistä ja läsnäolon kokemuksesta. Taiteilijat ovat etuoikeutettuja, sillä useimmille jo itse taiteen tekemisen prosessi tuottaa aitoa mielihyvää.

Silkkaa Iloa! näyttelyn teokset näkyvät myös www.taidelainaamo.fi -sivuilla.

Taidelainaamon 25-vuotissyntymäpäivä lauantaina 8.2.

Helsingin Taiteilijaseuran Taidelainaamon juhlavuosi käynnistyy lauantaina 8.2. järjestettävillä kaikille avoimilla Rikhardinkadun kirjastoon levittäytyvillä syntymäpäiväjuhlilla. Ensimmäisen kerroksen kokoustilassa toimii päivän ajan pop-up-taidekahvila, joka tarjoaa kävijöilleen kakkukahvit. Taidelainaamossa avautuu ”Silkkaa iloa” juhlanäyttely, johon osallistuu yli sata Helsingin Taiteilijaseuran jäsentaiteilijaa. Myös Galleria Rikhardin kuukauden taiteilija Maaria Märkälä on paikalla näyttelyssään ”Vähän lisää shampanjaa!” tapaamassa juhlijoita. Ohjelman huipentaa Kirjatornissa nähtävä Meri Nikulan performanssi ”Ilon Sietämätön Keveys”.

Syntymäpäivän ohjelma:

– pop up -taidekahvila  klo 12-15: kakkukahvit, taidenäyttely, taidekirjoja luettavana (kokoustila Ture, 1. krs)

– Silkkaa iloa! juhlanäyttelyn avajaiset Taidelainaamossa klo 13-15, avajaissanat  klo 13.30 (pohjakerros)

– Meri Nikulan performanssi Ilon sietämätön keveys Kirjatornissa klo 14 (kesto 15-20 min, 2. krs)

– Maaria Märkälä paikalla näyttelyssään Vähän lisää shampanjaa klo 13-15, Galleria Rikhard (aula, 1. krs)

– lastenosastolla työpaja lapsille ja kaiken ikäisille (1. krs)

Tervetuloa juhlimaan kanssamme, tehdään yhdessä ilosta tuntuvaa!

TAIDELAINAAMO

Rikhardinkadun kirjasto | Rikhardinkatu 3, 00130 Helsinki