Taidelainaamon kuukauden taiteilija: PIRA COUSIN

Näyttelytila Arthur 7.-31.5.

Valaan merkki, 2015, sekatekniikka

PIRA COUSIN – Koottuja teoksia

• Avajaiset to 7.5. klo 17-19, tervetuloa!

Suomalais-ranskalainen Helsingisssä työskentelevä Pira Cousin on työskennellyt monipuolisesti kuvataiteen eri osa-alueilla 80-luvun alusta lähtien. Hän kuului Ö-ryhmään ja sen ”naisosastoon” Ajattariin.

Pira Cousin on 90- luvulta alkaen toteuttanut useita valokuvausprojekteja Suomessa ja muualla Euroopassa. Hän on järjestänyt yksityisnäyttelyitä sekä osallistunut yhteis- ja ryhmänäyttelyihin säännöllisesti. 90- luvun valokuvasarjoista mainittakoon ”Jossain pitää olla lämmin”, valokuvia Etelä- Englannista ja Walesista (1994), ”Dans les Jardins de Paris”, valokuvia Pariisin puistojen talvisista tunnelmista (1997) sekä ”Enkelin iltapäivä”, valokuvia raskaana olevasta enkelihahmosta (1998). Cousinin mustavalkoisista melankolisista valokuvista henkii klassisen mustavalkoisen valokuvauksen traditio.

Yksityisnäyttelyssään ”Alkukuvia ja pyhäinjäännöksiä” Laterna Magicassa Helsingissä 2005 Cousin toteutti esinekoosteita vanhoihin sikariaatikoihin. Näyttelyssään ”Sedimenttejä” hän toteutti teoksensa löydetyistä romuista, mm. litistyneistä oluttölkeistä ja polkupyörän heijastimista, Rikhardinkadun kirjaston taidelainaamo, 2012.

2000-luvulta alkaen Cousin on osallistunut ympäristötaidenäyttelyihin Suomessa ja Virossa, mm. Kivinokan ympäristötaidenäyttely 2009 sekä Näkymä, Akaan ympäristötaide näyttely ”Maa ja paikka”, 2013.

Taiteen tekeminen on Cousinille ympäröivän todellisuuden jäsentämistä, pyrkimystä ymmärtää sitä. Teoksissaan hän käsittelee myös ihmiselämän eri osa-alueita kuten kuolemaa ja nähdyksi tulemisen tarvetta. Taiteen tekeminen on hänelle kommunikaation väline.

Pira Cousin Kuvataiteilijamatrikkelissa

TAIDELAINAAMO & Näyttelytila Arthur

Avoinna ti-to 12-18, pe-su 12-16. Huom. suljettu 10., 14. ja 24.5.

Rikhardinkatu 3, 00130 Helsinki

09 673 720 |