Taidelainaamon kuukauden taiteilija: MILLA KUISMA

Milla Kuisma, Kerroksia II, 2018, akryyli kankaalle, 90 x 90cm

MILLA KUISMA
Maalauksia | Målningar | Paintings

Maalausteni taustalla on tutkimusretkiä metsäpoluilla ja joutomailla, hylätyissä rakennuksissa ja niiden villiintyneissä puutarhoissa. Autiotaloissa seinien revityt tapettikerrokset paljastavat suikaleita eletystä elämästä ja kuluneesta ajasta. Paikkakokemuksessa aistein havaittavat paikan ominaisuudet limittyvät niiden herättämiin mielikuviin, tunteisiin ja muistoihin. Kokemus rakentuu kollaasin tavoin useista kerroksista. Maalauksissa päällekkäiset maalikerrokset peittävät ja paljastavat maalaustapahtuman vaiheita, tehden juonipaljastuksia kuljetusta polusta ja valinnoista matkan varrella. Ympäristössä tehtyjä retkiä ja taiteellista toimintaa yhdistää halu vaalia uteliaisuutta ja löytämisen iloa.

Milla Kuisma on 1980 syntynyt kuvataitelija, joka asuu ja työskentelee Helsingissä. Kuisma on Taidemaalariliiton sekä Helsingin taiteilijaseuran ja Lahden taiteilijaseuran jäsen. Hänen maalauksiaan on ollut esillä yksityisnäyttelyissä ja ryhmänäyttelyissä eri puolilla Suomea. Kuisman maalauksia on mm. Suomen valtion taidekokoelmissa ja Ruotsin valtion taideneuvoston kokoelmissa.

www.millakuisma.com

Milla Kuisma Taidelainaamossa

Avajaiset to 2.8. klo 17-18.30, tervetuloa!

GALLERIA RIKHARD | Rikhardikadun kirjasto, 1. krs (aula)

Avoinna ma-to 8-20, pe 8-16, la 10-16. Su avoinna 19.8. alkaen 12-18,

TAIDELAINAAMO

Avoinna elokuussa ti-to 12-18, pe-la 12-16. Su avoinna 19.8. alkaen 12-16.

Rikhardinkadun kirjasto | Rikhardinkatu 3, 00130 Helsinki

09 673 720 |