Taidelainaamon kuukauden taiteilija: LOTTA PYYKKÖNEN

Silta, 2015, puupiirros, 20 x 20cm

LOTTA PYYKKÖNEN – Sommitelmia

Grafiikkaa | grafik | Graphics

Sommitelmia niminen teossarja on syntynyt kiinnostuksesta ympyrää kohtaan. Ympyrä – pallo – pyöreä muoto liittyy kuuhun, jonka ilmestymistä taivaalle olen seurannut lapsuudesta asti. Ympyrä ja kuu liittyvät myös 1800-luvun japanilaisen puupiirrokseen, joka on jo kauan innoittanut minua taiteilijana. Japanilaisissa puupiirroksissa kuu on olennainen osa teosten sommitelmaa.

Ympyrän muotoisten teosteni lähtökohtana on myös väri. Värit jakautuvat puupiirroksissa kahteen vastakohtaisen pariin: mustaan, joka edustaa yötä ja tummuutta sekä kirkkaaseen perusväriin, joka kuvaa päivää tai valoa. Näiden kahden, tumman ja vaalean värin, sommitelmallinen suhde on keskeinen vedoksieni tunnelmaa rakentava voima.”

Lotta Pyykkönen Taidelainaamossa

www.lottapyykkonen,com

TAIDELAINAAMO | Näyttelytila Arthur

Avoinna ti-pe 12-18, la-su 12-16. Huom. suljettu vappuna 30.4.-1.5.

Rikhardinkadun kirjasto | Rikhardinkatu 3, 00130 Helsinki

09 673 720 |