Taidelainaamon kuukauden taiteilija: JUHANI VON BOEHM

Näyttelytila Arthur 6.-31.10.2017

Majakka, 2016, öljy kankaalle (levyllä), 19 x 24 cm

JUHANI VON BOEHM – Pieniä maalauksia

Juhani von Boehm maalaa aluksi aiheensa puhtaasti kuvitteellisena aivotyönä. Tätä seuraa konkreettinen toteutus pieneen 19 x 24 cm (tai 24 x 19 cm) kokoon, josta helposti jo näkee, toimiiko maalausajatus käytännössä.  Viimeisenä vaiheena on varsinainen maalaus, johon voi samalla korjata pienessä koossa esiintyneitä puutteita (sommittelu, värikentät jne.). Juuri näissä esiversioissa on usein välittömyyttä ja raikkautta, jota saattaa olla vaikea saavuttaa lopullisessa maalauksessa. Näillä versioilla on täten aivan oma olemassaolon oikeutuksensa.  Näyttelytila Arthur sopii kokonsa puolesta juuri pienien teosten esittelylle. Näyttely koostuukin muutaman viime vuoden aikana tehdyistä pienikokoisista asetelmista ja maisemista.

Juhani von Boehm Taidelainaamossa

www.jvboehm.fi

TAIDELAINAAMO | Näyttelytila Arthur

Avoinna ti-pe 12-18, la-su 12-16.

Rikhardinkadun kirjasto | Rikhardinkatu 3, 00130 Helsinki

09 673 720 |