Hakuohjeet aikuisten TPO koulutukseen

Aikuisten taiteen perusopetukseen hakuohjeet:

1)    Kirjoita lyhyt teksti, jossa esittelet itsesi, harrastuksesi ja kuvataidekiinnostuksesi. Perustele, miksi haluat osallistua taiteen perusopetuksen kurssille ja mitä odotat opiskelulta. Tekstin pituus max. yksi A4 sivu.

2)    Toimita tekstin lisäksi 3 kpl A4 kokoisia kuvia aikaisemmista teoksistasi. Muista merkitä teoskuviin oma nimesi, teoksen koko ja toteutustekniikka sekä teoksen tekovuosi. Voit esittää piirustuksia, maalauksia, installaatioita, veistoksia, valokuvia tai muun kuvataiteen alueeseen liittyviä teoksia.

3)    Valmista yhteensä kaksi teosta, joissa molemmissa on aiheena

Valo- Puu- Tila- Repeämä

Toteutustapa

Teos I: Piirustus lyijykynällä tai hiilellä, koko A3.

Teos II:

Vaihtoehto A)

Maalaus öljy- akryyli- tai vesivärillä. Kankaan/paperin koko A3-A2

tai

Vaihtoehto B)

Kolmiulotteinen työ tai muu tilallinen esitys, jossa materiaalina voi käyttää kipsiä, puuta, keramiikkaa tai jotain muuta tilalliseen esitykseen soveltuvaa materiaalia.

Arviointiperusteet

Materiaalisuus, tilallisuus ja lähtökohdan työstäminen visuaalisessa muodossa.

Muista merkitä kaikkiin yllämainittuihin teoksiin, teoskuviin ja tekstiin nimesi, puhelinnumerosi ja sähköpostiosoitteesi.

Toimita visuaalinen materiaali ja teksti Helsingin Taiteilijaseuran kuvataidekoululle pe. 15.8.2014 mennessä osoitteeseen Tallberginkatu 1A 3.krs 00180 HELSINKI. (Koulu on avoinna arkisin klo. 10-16). Töiden ja tekstien perusteella kutsumme osan hakijoista tarvittaessa lyhyeen haastatteluun, jotka pidetään 20. – 22.8. Haastattelujen jälkeen tehdään lopulliset valinnat.  Hakijoille ilmoitetaan hakutulokset sähköpostitse viimeistään 22.8.2014. Teokset ja kuvat voi noutaa koululta pe 22.8. klo 10–16.

Kurssille pääsyn edellytyksenä ei ole monivuotinen harrastuneisuus vaan motivaatio ja valmius sitoutua lähes 4 vuotta kestävään koulutukseen. Tärkeää on myös kiinnostus vuorovaikutukseen opintoryhmän muiden jäsenten ja opettajien kanssa.