Hakuohjeet aikuisten TPO koulutukseen

Hakuohjeet aikuisten taiteen perusopetukseen:

1)    Kirjoita lyhyt teksti, jossa esittelet itsesi, harrastuksesi ja kuvataidekiinnostuksesi. Perustele, miksi haluat osallistua taiteen perusopetuksen kurssille ja mitä odotat opiskelulta. Teksti tulostettuna pituus (max. yksi A4 sivu).

2)    Toimita tekstin lisäksi 3 kpl  kuvia aikaisemmista teoksistasi, joko sähköisessä muodossa muistitikulla, tai tulosteena/ valokuvana max A3. Muista merkitä teoskuviin oma nimesi, teoksen koko ja toteutustekniikka sekä teoksen tekovuosi. Voit esittää piirustuksia, maalauksia, installaatioita, veistoksia, valokuvia tai muun kuvataiteen alueeseen liittyviä teoksia.

3)    Valmista yhteensä kaksi teosta, joissa molemmissa on aiheena

”SILTA-YHDISTÄVÄ JA EROTTAVA”.

Toteutustapa

Teos I: Piirustus lyijykynällä tai hiilellä, koko A3.

Teos II:

Vaihtoehto A)

Maalaus öljy- akryyli- tai vesivärillä Kankaan/paperin koko A3-A2

tai

Vaihtoehto B)

Kolmiulotteinen työ tai muu tilallinen esitys, jossa materiaalina voi käyttää kipsiä, puuta, keramiikkaa tai jotain muuta tilalliseen esitykseen soveltuvaa materiaalia.

Arviointiperusteet

Materiaalisuus, tilallisuus ja lähtökohdan työstäminen visuaalisessa muodossa.

Muista merkitä kaikkiin yllämainittuihin teoksiin, teoskuviin ja tekstiin nimesi, puhelinnumerosi ja sähköpostiosoitteesi.

Toimita visuaalinen materiaali ja teksti Helsingin Taiteilijaseuran kuvataidekoululle pe. 17.8.2018 klo.16.00 mennessä osoitteeseen Tallberginkatu 1A 3.krs 00180 HELSINKI. (Koulu on avoinna ma-pe klo. 10-16, suljettu 23.7-29.7). Hakijoille ilmoitetaan valinnoista sähköpostitse viimeistään 24.8.2018. Teokset ja kuvat voi noutaa koululta pe 31.8. klo 10–16.

Kurssille pääsyn edellytyksenä ei ole monivuotinen harrastuneisuus vaan motivaatio ja valmius sitoutua lähes 4 vuotta kestävään koulutukseen. Tärkeää on myös kiinnostus vuorovaikutukseen opintoryhmän muiden jäsenten ja opettajien kanssa.

Kuvataiteen perusopetus aikuisille alkaa 3.9. orientaatiokerralla.