Galleria Rantakasarmi > Näyttelyaikojen haku

GALLERIA RANTAKASARMIN NÄYTTELYAIKAHAKU

Galleria Rantakasarmin näyttelyajat ovat haettavissa kaksi kertaa vuodessa, keväällä huhtikuussa ja syksyllä lokakuussa.

Seuraava näyttelyhaku on kevätkaudelle 2020. Haussa ovat näyttelyajat jaksolle tammikuu-kesäkuu 2020. Yksittäinen näyttelyaika on neljä viikkoa.

Haun deadline on 30.4.2019. Hakemus sisältää täytetyn hakemuslomakkeen, näyttelysuunnitelman, ansioluettelon, kuvaluettelon ja teoskuvat. Hakemukset toimitetaan sähköpostitse tai muistitikulla.

Nykyisen toimintamallin mukaan Galleria Rantakasarmin näyttelyt toteutetaan taiteilijavetoisesti.  Näyttelyvalvonta ja -tiedottaminen (kutsut, julisteet, avajaiset, lehdistötiedotteet) kuuluvat näyttelyä pitävän taiteilijan / taiteilijaryhmän vastuulle.  Myös teosmyynti on taiteilijan vastuulla ja näin ollen Helsingin Taiteilijaseura ei peri myyntiprovisiota.

Galleria Rantakasarmilla ei ole Helsingin Taiteilijaseuran tarjoamaa näyttelyvalvontaa. Tämä näkyy hyvin kohtuullisina näyttelyvuokrina. Lisätietoa vuokrista ja vastuista löytyy alempaa kohdasta 4 Näyttelyvuokra ja muut kustannukset.

 

Näyttelytila ja näyttelyaikojen hakuohjeet

Galleria Rantakasarmi sijaitsee Suomenlinnassa aivan lauttalaiturin tuntumassa. Kivinen kasarmirakennus valmistui vuosina 1868–1870. Tilassa on aikaisemmin toiminut Pohjoismainen taidekeskus. Tunnelmaltaan ainutlaatuinen galleriatila soveltuu monenlaisten näyttelyiden järjestämiseen, sekä yksityisnäyttelyille että laajoillekin ryhmänäyttelyille. Galleriaan sopivat monen tyyppiset teokset: maalaukset, veistokset, grafiikka, valokuvat, installaatiot ja videoteokset. Kannustamme taiteilijoita myös ehdottamaan näyttelynsä yhteyteen osallistavaa ja luovaa oheisohjelmaa. Gallerian koko näyttelytila on kooltaan 228 m2 ja se koostuu kahdesta valkoiseksi kalkitusta, holvatusta salista á 114 m2. Ripustusseinäkkeitä on yhteensä noin 60 metriä. Ripustusseinät ovat kiinteät.

 

Näyttelyaikojen haku

Galleria Rantakasarmin näyttelyaikahaussa jaetaan ajat kevätkaudelle 2020, tammikuusta kesäkuulle. Näyttelyhaku on avoin yksittäisille taiteilijoille, taiteilijaryhmille ja -järjestöille. Näyttelyjaksot ovat ripustuksineen neljän viikon mittaisia.

Galleria Rantakasarmin näyttelyaikaa voi hakea

  • koko tilaan yhtenä 228 m2 / 2 salin kokonaisuutena yksityis- tai yhteis-/ryhmänäyttelylle
  • osaan tilasta, yhteen näyttelysaliin 114 m2 yksityisnäyttelylle, jolloin galleriassa järjestetään kaksi samanaikaista yksityisnäyttelyä.

Huom. Yksityisnäyttelyhakemuksessa tulee ilmoittaa haetaanko koko galleriatilaa vai yhtä näyttelysalia.

Hakemukset jätetään 30.4.2019 mennessä.

Hakemukset ja siihen kuuluvat liitteet (katso alempana kohta Tarkempia tietoja hakijoille) lähetetään sähköpostitse tai toimitetaan muistitikulla Helsingin Taiteilijaseuran Taidelainaamoon.

Hakemus sisältää täytetyn hakemuslomakkeen, näyttelysuunnitelman, ansioluettelon, kuvaluettelon ja kuvia jpeg-muodossa. 

 

Näyttelytilan vuokrat hakukaudella ovat:

koko tila 228 m2 / kaksi salia 1300 €

yksityisnäyttely 114 m2 / yksi sali 700 €

Helsingin Taiteilijaseuran jäsenille sekä ryhmille, joissa vähintään puolet taiteilijoista kuuluu Helsingin Taiteilijaseuraan, myönnetään vuokrista 10 % alennus.

 

Tarkempia tietoja hakijoille

1 Hakemus

Hakemukseen tulee liittää:

a) Täytetty hakulomake

Hakulomake ladattavissa tästä: GalleriaRantakasarmi_hakulomake_muokattava (pdf)

b) Näyttelysuunnitelma

c) Kuva-aineisto

Näyttelyhakemukseen liitetään kuvia tuoreista tai näyttelyyn aiotuista teoksista, teostietoineen. Kuvia toimitetaan 5-10 / taiteilija. Yli neljän taiteilijan ryhmähakemuksissa kuvia toimitetaan 2-3 / taiteilija.

d) Ansioluettelo(t)

Hakemukseen liitetään kaikkien hakijoiden ansioluettelo.

 

Hakemukset toimitetaan

  • sähköpostitse (jpeg-kuvien maksimikoko noin 1 Mb)
  • sähköisinä tiedostoina (kuvat jpeg-muodossa) muistitikulla

Puutteellisia hakemuksia ei käsitellä eikä hakemuksia voi täydentää niiden jättämisen jälkeen. Hakijoiden toiveet sopivasta näyttelyajasta pyritään ottamaan huomioon. Mikäli jonkin aika ei ehdottomasti sovi, siitä pyydetään mainitsemaan jo hakiessa.

Valinnat tekee Helsingin Taiteilijaseuran jäsenistön nimeämä näyttelytoimikunta, johon kuuluu neljä kuvataiteilijaa sekä näyttelyvastaava. Kaikille hakijoille ilmoitetaan sähköpostitse toimikunnan päätöksestä noin kuukauden kuluessa näyttelyhaun päättymisestä.

 

2 Yhteystiedot ja gallerian aukioloajat

Hakemukset lähetetään sähköpostitse 30.4.2019 mennessä osoitteeseen

Tai toimitetaan 30.4.2019 mennessä (postileiman päivä Suomesta postitettuna riittää myös) osoitteella:
TAIDELAINAAMO / Rikhardinkadun kirjasto
Näyttelyvastaava Eeva Muona
Rikhardinkatu 3, 00130 Helsinki

Taidelainaamo on avoinna ti-pe 12–18 ja la-su 12–16, jolloin hakemuksia voi myös jättää. Huom. toimitus suoraan Taidelainaamoon viimeistään 30.4.2019 klo 12-16 (huom. vapunaaton aukioloaika).

Lisätietoja:

Galleria Rantakasarmin näyttelyvastaava Eeva Muona

, +358 44 273 1306

Galleria Rantakasarmi on avoinna yleisölle ti–to klo 12–17.30 ja pe–su 11.30–16. Juhlapyhinä poikkeukselliset aukioloajat. Helsingin Taiteilijaseura pidättää oikeuden muuttaa tai lyhentää gallerian aukioloaikoja.

 

3 Näyttelyaika ja gallerian tila

Näyttelyjakso on 4 viikkoa. Tähän sisältyvät ripustus-, purku- ja avajaispäivät.

Galleria Rantakasarmi sijaitsee Suomenlinnan Isolla Mustasaarella aivan lauttalaiturin tuntumassa. Galleria Rantakasarmi käsittää kaksi valkeaksi kalkittua holvihuonetta (kumpikin 114 m 2). Näyttelytilan yhteenlaskettu pinta-ala on 228 m 2. Näyttelyseinäkkeitä on yhteensä n. 60 metriä.. Galleriassa on mahdollista järjestää kaikkien taiteenalojen näyttelyitä. Koska rakennus on suojeltu, joudutaan ripustusta joskus rajoittamaan.

 

4 Näyttelyvuokra, takuumaksu ja muut velvoitteet

Näyttelyvuokra on koko tilaan 1 300 €/ yhteen näyttelysaliin 700 €. Vuokra ei sisällä arvonlisäveroa. Mikäli Helsingin Taiteilijaseura joutuu näyttelyvuokrien osalta arvonlisäveron piiriin, vero lisätään vuokraan.

Näyttelyajan saaneelta taiteilijalta / taiteilijaryhmältä peritään 400 € suuruinen takuumaksu, jolla katetaan mahdolliset työkalu- ym. hävikit, avaimen katoamisesta tai näyttelytilan korjaamisesta /siivoamisesta aiheutuvat kulut. Yksittäisen näyttelysalin takuumaksu on 200 €. Takuumaksu palautetaan kahden viikon sisällä näyttelyn päättymisestä.

Vuokrasta myönnetään 10 % alennus Helsingin Taiteilijaseuran jäsenille. Alennus myönnetään ryhmille, mikäli osallistujista ainakin puolet kuuluu seuraan.

 

Uudistuneen toimintamallin mukaisesti vastuujaot ovat seuraavat:

Vuokra sisältää lisäksi näyttelyn tiedot Galleriaoppaassa sekä Taide Art -näyttelykalenterissa. Galleria tarjoaa perusripustusvälineet ja -työkalut.

Taiteilija / taiteilijaryhmä vastaa

– näyttelytilan valvonnasta aukioloaikoina

– kutsukorttien ja julisteiden suunnittelusta, painatuksesta, postittamisesta ja levityksestä

– teostensa kuljettamisesta, näyttelyn ripustamisesta ja purkamisesta sekä mahdollisista vakuutuksista

– teostensa edellyttämistä teknisistä laitteista sekä tarvittavista rakenteista

– avajaisten järjestämisestä ja tarjoiluista

– näyttelyä koskeviin tiedusteluihin vastaamisesta

– näyttelytilan siivouksesta ja kunnossapidosta koko näyttelyn ajan sekä loppukunnostuksesta

– ilmoittaa materiaalien (lamput,maalit yms) puutteista yhteyshenkilölle

Galleria ei peri myyntiprovisiota.

Galleria Rantakasarmin yhteyshenkilö toimittaa tarvittaessa tarkat tiedot tilasta ja ripustuksesta näyttelyaikojen hakijoille ja näyttelynpitäjille.