Galleria Katariinan Studio

Renata Jakowleff – Pleasure, veistoksia | skulpturer | Sculptures
29.3.-15.4.2017

Yksityiskohta Renata Jakowleffin teoksesta. Foto. Stilleben / Christian Jakowleff.

Renata Jakowleffilla on juuri nyt ympärillään 360 asteen näkymä, joka voi viedä mihin tahansa. Pyrkimykselle runsauden tunteeseen on syntynyt uusi ulottuvuus, uusi prosessi, joka on saanut taiteilijan hengästyneen innostuksen valtaan. Pleasure-näyttely on tälle alkua…

Jakowleffin uudet, mehukkaat veistokset ovat orgaanisen reheviä. Ne tavoittelevat ylitsepursuavassa runsaudessaan häiritseväksi, jopa groteskiksi, kääntyvää olemusta. Lasin nestemäinen ulottuvuus ja käyttäytyminen ovat aina ohjanneet Jakowleffin työprosessia. Hän on luonut tilan, jossa lasi voi puhallettaessa toimia luonteensa mukaan. Myös uudessa prosessissa materiaalin logiikka on olemassa: osista ryijymäisesti kokoamalla työstetyt teokset hakeutuvat naisellisiin, kukoistaviin muotoihin.

Teosten tasapainoilu liiallisuuden alueella etsii hetkeä, jolloin täyteläisyys muuttuu ahdistavaksi ja lisäkasvun sijaan aine näivettyy ja muuttuu taakaksi. Ristiriita tuo esiin keinotekoisen yltäkylläisyyden. Kauneudessa, mielihyvässä ja kukoistuksessa on sisällään siemen sekä iloiseen että surulliseen ja lakastuvaan. Missä on raja kauneuden ja banaaliuden, aidon ja valheellisen välillä, koska runsaus pursuaa yli ja siitä tulee haurasta ja haavoittuvaa?

  • Renata Jakowleff (s. 1974 Budapest) asuu ja työskentelee Helsingissä. Jakowleff on tunnustusta saanut taiteilija, jonka veistosten päämateriaali on lasi. Jakowleff on pitänyt aktiivisesti näyttelyitä ja on Taiteilijat O:n jäsen. Hänen teoksiaan on useissa kokoelmissa, mm. Suomen Valtio, Suomen lasimuseo, Lausannen taideteollisuusmuseo, Mudacin kokoelmat.
  • Galleria Katariinassa 29.3.–15.4.2017 Arto Nurro Layers and layers and layers – piirustuksia | teckningar | Drawings
  • Taiteilijatapaaminen sunnuntaina 9.4. klo 14–16. Tervetuloa!
  • Suljettu Pitkäperjantaina 14.4. ja 1. Pääsiäispäivänä 16.4.