Ei kategoriaa

Taidekehäprojektit vuonna 2016

hankekuva

kuva: Jokela, Rantasuo, Ukkonen: työpajaluonnos

Kohdealueenamme 2016 on Kannelmäki, johon toteutuu ainakin seuraavat projektit:

O-ma-lo-vi-työpaja

Taiteilija Jenny Suhosen vetämässä työpajassa havainnoi-daan Kannelmäkeä eri tavoin, etsitään yhteisiä voimauttavia paikkoja, siivotaan ja dokumentoidaan ympäristöä roskien kautta. Työpajassa valmistuvat teokset ovat esillä Kanneltalon galleriassa 31.5–3.6.
la 7. ja 14.5 klo 11–15 (Kanneltalolla) sekä la 21.5 klo 17–19 (vain ulkona)
 (MYÖS DROP-IN ONNISTUU!)

Lisätiedot ja ilmoittautumiset: tai fb-sivu OMALOVI

O-ma-lo-vi-työpaja on osa Helsingin Taiteilijaseuran ja Zodiak Uuden tanssin keskuksen    yhteistyöprojektia ”Urbaaniluonto”. Työpajan vetää kuva- ja performans-sitaiteilija Jenny Suhonen, www.jennysuhonen.com.

Urbaaniluonto-viljelytyöpaja

Kaikille avoimet viljelytyöpajat keskiviikkoisin klo 18–20 22.6. asti. Toukokuussa työpajat vaihtuvat maanmuokkaus-, kylvö- ja istutustöihin Antinniityllä ja Sitratorilla. Pajat jatkuvat elokuussa, jolloin päästään näkemään ja kokemaan, mitä puutarhassa on tapahtunut kesän aikana. Jos et pääse mukaan kaikkiin työpajoihin tai pääset osallistumaan vasta myöhemmin keväällä/kesällä, ota yhteyttä.

Lisätiedot ja ilmoittautumiset: Terhi Pursiainen | tai

Tutustu piirtäen – kaikille avoin muotokuvatyöpaja

Kanneltalolla tehdään kesäkuussa neljän päivän ajan yhteistä suurta muotokuvaa.

Miltä tuntuisi istahtaa hetkeksi vastapäätä tuntematonta ihmistä ja havainnoida hänen kasvonpiirteitään? Millaisista kasvoista ja identiteeteistä kaupunginosa rakentuu? Jokaisella on yhteisessä muotokuvassa oma äänensä, oma yksilöllinen viivansa.

Työpaja pidetään Kanneltalon galleriassa ja sään salliessa piirrämme ulkona Sitratorilla. Yhteinen teos jää esille galleriaan kesäksi, josta se sijoitetaan myöhemmin päätettävään tilaan.

Poikkea piirtämään tai tule istumaan malliksi. Voit viipyä itsellesi sopivan hetken. Kanneltalon galleriassa ti–to 7-9.6 klo 13.30–17, pe 10.6 klo 10–12.30. Työpaja soveltuu kaikenikäisille, eikä vaadi aikaisempaa kokemusta. Tervetuloa!

Hankkeen toteuttavat kuvataiteilijat Pauliina Jokela, Elina Rantasuo ja Laura Ukkonen.

Lisätiedot ja ilmoittautumiset: tai , fb-sivu Tutustu piirtäen (MYÖS DROP-IN ONNISTUU!)

Ostari tarinoi

Taiteilija Nella Keskisarjan vetämässä projektissa kerätään asukkaiden muistomateriaalia Kannelmäen Ostarista. Materiaaleista kootaan näyttely ostarin ”Olkkariin” ja seurataan taiteen avulla ostoskeskuksen purkuvaiheita. Kokoontumiset aloitetaan 14.4. klo 18–20, jatkuen joka torstai kesäkuun alkuun. Ostarin purku kestää noin kolme vuotta, jonka aikana kerätään muistoja ja tehdään niistä pieniä sekä isompia näyttelyitä. Muistojen ei anneta kuolla Ostarin mukana, muistot ovat osa minuutta ja Ostari jatkaa elämää ihmisten mielissä uusissa ulottuvuuksissa.
Ensimmäinen kokoontuminen to 14.4. klo 18–20Lisätiedot ja ilmoittautumiset: sekä Ostarin Olkkari

Sankarihepat

Taiteilija Enni Kömmistön yhteisöllinen patsashanke, jossa ensin etsitään yhdessä sopivaa alueellista sankaria: henkilöä, ryhmää tai asiaa, jolle kesällä 2016 tehdään sankarihevospatsas puusta ja keräilymuovista. Hevosia tehdään kaksi: toinen Kannelmäen ja toinen Malminkartanon puolelle. Enniä voi tavata Mätisfestareilla (toukokuun viimeinen viikonloppu) jossa hän ottaa vastaan toivomuksia ja ideoita alueen sankareiksi. Kanneltaloon voi tuoda kierrätysmuovia viikolla 24 alkaen. Heinäkuussa voi osallistua itse hevosentekoon:

Kannelmäki: Työpajat Kanneltalossa. Pienoisveistoksia kotitalousmuovista rauta-lankaverkon päälle punomalla tai ompelemalla ja täyttämällä työ muovilla tai pestyjen, käytettyjen tyynyjen vanulla tai liimaamalla kuumaliimalla silputusta muovista halutunlainen työ. Kokeilemalla tekeminen.

Puuhevonen tehdään poraamalla ja naulaamalla puunkappaleita toisiinsa. Ryhmätyö, yhteisveistos kesän aikana. Tule, kun ehdit, tehdään yhdessä!

Heppa sijoitetaan Mätiksen saareen: Työpaja saaressa loppukesällä, maalataan maisemaan heppaveistos.

Malminkartano: Työpajat Asukastalo Rengissä. Suunnitellaan Eerik Hagrénille, hänen keräämänsä aineiston ja tekemänsä työn arvostamisen vuoksi ja ”oman elämänsä sankareille” sekä paikalla vielä 1990-luvun alussa olleelle hevoselle muistomerkki.

Ennin heppaveistoksen pienoismalli- ja maalaustyöpajat. Pienoismalleja teemme kahdessa työpajassa, jotka molemmat kokoontuvat kaksi kertaa. Maalaustyöpajassa on 2 tapaamista, voit osallistua kerran tai tulla jatkamaan työtä toisella kerralla. Malminkartanon hevonen tuodaan Piianpuistoon Elojuhlien yhteydessä 28.8.

Lisätietoja ja ilmoittautuminen (Myös drop-in onnistuu!): tai

Katso päivämäärät ym. fb-sivusta Sankarihepat

Teosten on tarkoitus olla saaressa ja Piianpuistossa koko Taidekehä-hankkeen kolmivuotisen kauden ajan.

Lisäksi suunnitellaan jo nyt ensi vuodelle Eija Hakkolan vetämää seinämaalausprojektia, ja taiteilija pitää jo tämän vuoden kesäkuussa seinämaalaustyöpajan.

Lisää infoa näistä sekä päivämääriä tulee pian, tai voi kysellä suoraan tuottajalta Magdalena Åbergiltä

Työpajat ovat ilmaisia ja suurin osin avoimia kaikille (osittain alueellisille kohderyhmille), eikä vaadi aikaisempaa kuvataiteellista osaamista.

Tervetuloa mukaan!

taidekuutioon