Pilottihankkeen kuraattoriksi on valittu Ville Laaksonen

Ville Laaksonen kuraattoriksi kansainväliseeen näyttelyohjelmaan.

Helsingin Taiteilijaseuran uuden kansainvälisen näyttelyvaihto-ohjelman pilottihankkeen kuraattoriksi on valittu Ville Laaksonen

HTS käynnistää kansainvälisen näyttelyvaihto-ohjelman syksyllä 2019. Ensimmäisenä näyttelyvaihtokumppanina on Slovakia. Näyttelyvaihdon kumppanimaa vaihtuu vuosittain.
Hanke tarjoaa työllistymis- ja verkostoitumismahdollisuuksia suomalaisille taiteilijoille ja kuraattoreille. Lisäksi se tuo kansainvälistä taidetta Helsinkiin.

Pilottihankkeessa lähtökohtaisesti suomalaiskuraattori valitsee slovakialaistaiteilijat ja slovakialaiskuraattori suomalaistaiteilijat. Suomalaistaiteilijat valitaan Helsingin Taiteilijaseuran jäsenten joukosta. Slovakiassa yhteistyökumppanina on Bratislavassa ja Tranavassa toimiva Publikum-taiteilijayhteisö ja sen jäsentaiteilijat.

HTS järjesti kesällä 2018 avoimen kuraattorihaun, jonka kautta valituksi tuli turkulainen taiteilijakuraattori Ville Laaksonen. Laaksonen toimii aktiivisesti sekä Suomessa, että kansainvälisesti. Hän kuuluu kansainväliseen kuraattoriorganisaatio QiPO:hon, jonka kautta hän on järjestänyt näyttelyitä Turussa, Tukholmassa ja Los Angelesissa, minkä lisäksi hän on toiminut mm. Turussa toimivan Titanik gallerian puheenjohtajana 2015, toteuttaen gallerialle kansainvälisen vaihtonäyttelyn Los Angelesiin.

Lisätietoja:
Ville Laaksonen