Ajankohtaista

”Taide elää – elääkö taiteilija” Tarja Cronbergin esitys taiteilijan asemasta ja sen parantamisesta Helsingin Taiteilijaseuran Galleria Katariinassa maanantaina 5.5.2014 klo. 18.00.

”Taide elää – elääkö taiteilija”

MEP, entinen työministeri Tarja Cronberg esitti taannoisessa raportissaan, että taiteilijan pitäisi elää 70% taiteestaan, samoin haettiin parannusta  taiteilijan olemattomaan sosiaaliturvaan.

Kuitenkin 33% suomalaisista kuvataiteilijoista elää nyt EU:n määrittelemän köyhyysrajan alapuolella. Taiteilijoiden sosiaaliturvaesityksestä ei tullut mitään. Sen sijaan taiteen määrärahoja leikataan rajusti.

Tässä yhteiskunnallisessa tilanteessa kulttuuriministerin virkaa ei katsota tarpeelliseksi.  Kulttuuri-instituutiot ovat hätää kärsimässä, mutta yksittäisten taiteilijoiden asema alittaa inhimillisen elämän ehdot.

Tilannepäivitys ja voimakas viesti poliittisille päättäjille on paikallaan.

Tilaisuudessa Tarja Cronbergin alustus aiheesta, jonka jälkeen keskustelua aiheesta.

Tarkemmin Cronbergin OKM:lle tekemästä raportista:

Galleria Katariina, Kalevankatu 16, 00100 Helsinki

Lisätietoja:

Hallituksen puheenjohtaja, taidemaalari Mika Vesalahti, +358405451051.