KARI JYLHÄ in memoriam (1939-2013)

Helsingin Taiteilijaseuran yksi keskeisimpiä perustajajäseniä, seuran pitkäaikainen puheenjohtaja ja kunniajäsen kuoli tapaturmaisesti sunnuntaina 26.5.2013. Taiteellisesti ja yhteiskunnallisesti aktiivinen Jylhä oli merkittävä hahmo sekä Helsingin Taiteilijaseuran toiminnassa että Myllypuron ateljeetalojen toteutumisessa. Kari Jylhä asuikin Myllypurossa ateljeetalojen valmistumisesta saakka ja oli siinä yhteisössä myös hyvin pidetty ja arvostettu henkilö. Jylhä toimi monien Helsingin Taiteilijaseuran tehtäviensä lisäksi mm. Suomen Taiteilijaseuran pitkäaikaisena puheenjohtajana ja kunniapuheenjohtajana. Kari Jylhä teki vuosikymmenten ajan ansiokasta ja omistautunutta työtä kuvataiteilijoiden hyväksi.

Kari Jylhä palkittiin pitkän uransa aikana useilla tunnustuspalkinnoilla; hän sai valtion kuvataidepalkinnon vuonna 1969 ja Pro Finlandia-mitali hänelle myönnettiin vuonna 1997. Hänen teoksiaan on mm. Nykytaiteen museo Kiasman, Sara Hildénin taidemuseon, Espoon modernin taiteen museon ja Valtion taidekokoelmissa.