Helsingin Taiteilijaseura uudistaa toimintaansa

Helsingin Taiteilijaseuran ydintoimintoja ovat näyttely- ja taidelainaamotoiminta sekä taidekoulun ja kurssikeskuksen tarjoama monimuotoinen kuvataiteen kurssi- ja koulutustoiminta. Seurassa käynnistetään laaja strategiatyö ja viestinnän uudistus syksyllä 2019. Kaikki seuran toiminnot siirtyvät Helsinki Artists’ Associationiin pohjautuvan HAA-brändin alle. Uudistuksilla Helsingin Taitelijaseura vastaa taidekentän ja toimintaympäristön muutoksiin.

Galleria- ja näyttelytoiminnan uudelleen järjestämisellä pyritään kustannustehokkuuteen, entistä laadukkaampiin taidesisältöihin, saavuttamaan uusia kohdeyleisöjä, positiiviseen näkyvyyteen, imagon kohotukseen sekä uusien jäsenten hankintaan. Uudessa näyttelykonseptissa painotetaan vahvasti kansainvälistä toimintaa. Ensimmäinen pilottinäyttelyhanke on käynnissä slovakialaisten yhteistyökumppaneiden kanssa ja jatkoprojekteista eri kohdemaihin neuvotellaan parhaillaan. Slovakialaisia taiteilijoita esittelevän Entropia-näyttelyn avajaisia vietetään la 24.8. Galleria Rantakasarmissa. Näyttelyn on kuratoinut Ville Laaksonen.

Helsingin Taiteilijaseura keskittää pysyvän näyttelytoiminnan Suomenlinnaan uuteen Galleria Rantakasarmin tiloissa sijaitsevaan HAA Galleryyn, jonka ulkopuolella järjestettävät näyttelyt ja teosvälitykset toteutetaan HAA Exhibitions ja HAA Taidelainaamo/HAA Art Rental -brändien alla. Seuran omassa näyttelytoiminnassa pyritään alentamaan näyttelytilojen vuokria ja lopulta mahdollisesti poistamaan vuokrat kokonaan. HAA Galleryn kautta kehitetään myös yhteistyötä matkailusektorin kanssa. HAA Gallery työllistää jatkossa yhden näyttelytyöntekijän. Galleria Katariinan ja Studion toiminta ja työtekijöiden työsuhteet päättyvät. Molemmille työntekijöille on kuitenkin pystytty tarjoamaan uutta työtä Helsingin Taiteilijaseurassa. Taidekoulun ja kurssikeskuksen sekä taidelainaamon toiminta jatkuu ennallaan HAA-brändin alla.

Uusi galleria- ja näyttelykonsepti julkistetaan kokonaisuudessaan vuoden 2020 alussa ja siihen siirrytään asteittain vuosien 2020-21 aikana.

Lisätiedot:

Anitta Ruotsalainen